torstai 10. huhtikuuta 2014

Helppoa viikonloppuruokaa

Aloitimme helmikuussa asiakkaiden toiveesta uutena palveluna tarjoamaan Luomuruokakassia.  Saamamme palaute on ollut todella hykerryttävän hyvää.

Luomuruokakassi eli toiselta nimeltään ”Luomumenyy” sisältää ainekset ja kehittelemämme reseptit kolmeen pääateriaan kahdelle tai neljälle hengelle.  Yksi ateria on joko liha- tai kala-ateria, ja kaksi muuta ovat täysipainoisia kasvisaterioita.

Reseptit ovat muunneltavissa siten, että ne soveltuvat myös keliaakikoille, laktoosi- tai maitoallergikoille sekä vegaaneille. Tällä hetkellä Luomuruokakassi on saatavana joka toinen viikko


 

Eräs asiakkaamme - työssäkäyvä perheenäiti - kertoi Luomuruokakassi-palvelun nostaneen hänen elämänlaatuaan! Luomuruokakassin ansiosta säästyy monelta ”vaivalta”, kun viikonlopun ruoka-ainekset ja ideat löytyvät yhdestä kassista, jonka voi noutaa valmiina joka toinen perjantai. Aikaa vapautuu muihin asioihin kaupoissa käymisen sijasta.

Pidämme ateriat tarkoituksellisen helposti lähestyttävänä

Aterioiden valmistaminen ei vaadi kokin taitoja, ja siten vaikkapa lapsetkin voivat osallistua ruoanlaittoon. Tuon tärkeän taidon – ruoanlaittotaidon – opettaminen hoituu siinä sivussa.

Luomumenyy on saanut ostajakunnan niin senioreista kuin lapsiperheistäkin, ja siksi pyrimme pitämään myös makumaailman sellaisena, että ateriat maistuisivat ”kaikille”.  Eräs vanhempi asiakkaamme sanoi empineensä erään mausteen käyttöä ruoassa, mutta ruoka oli kuulemma maistunut oikein hyvältä!

Luomuruokakassin tilaaminen hoituu näppärästi näin:

Ilmoitamme loppuviikosta asiakassähköpostilla, tekstiviestillä ja Facebook–sivuillamme seuraavan viikon menyyn koostumuksen ja hinnan. Tilaat ruokakassin tekstiviestillä tai soittamalla numeroon 0400 777084, sähköpostilla vesalankauppa@gmail.com tai Facebook-sivujen kautta. Ilmoita tilatessasi monenko hengen ateriat laitetaan ja mahdolliset ruokarajoitteet.

Tämän viikonlopun kassi sisältää seuraavat ateriat:

    •    Tomaattinen linssipata tattarin kera
    •    Täyteläinen purjo-perunasosekeitto
    •    Vihreä savulohivuoka

Tämän Luomuruokakassin voi nyt tilata myös pääsiäiseksi, tilauksen on oltava kaupalla viimeistään maanantaina 14.4.

Lopuksi vielä erään aiemman ruokakassin aterian resepti, joka on osoittautunut todelliseksi suosikiksi (ja jonka kanelia ihmeteltiin)

Lämmittävä tomaattikeitto 


4 hengelle
1 pullo paseerattua tomaattia
1 sipuli
1 parsakaalin varsiosa
1,5 dl punaisia linssejä
1 dl kasvikermaa
1 tl kanelia
1 tl chilihiutaleita (tai maun mukaan)
4 dl vettä
Öljyä paistamiseen
Suolaa maun mukaan

Pilko sipuli ja parsakaalin varsiosa. (Kukinnot käytetään munakasrullaan.) Kuumenna öljy kattilassa ja lisää siihen kaneli ja chilihiutaleet – aluksi varovasti, ettei lopputulos ole makuusi liian tulinen! Lisää kasvikset ja paista kasviksia kunnes ne pehmenevät. Lisää tomaattimurska, vesi ja linssit sekä suola. Keitä, kunnes linssit ovat pehmeitä. Lisää tarvittaessa nestettä. Lisää lopuksi kerma ja tarkista maku.
Tarjoile vaikkapa tuoreiden sämpylöiden kanssa.

Tarja-kauppiasEi kommentteja:

Lähetä kommentti