keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Siitake soikoon!

Olen aivan innoissani kevään tulosta. Juomavedeksi saa mahlaa ja kohta pääsee nauttimaan myös villivihanneksista. Ensimmäiset korvasienetkin ovat jo napapiiriltä löytyneet. Muita sieniä saakin sitten odottaa vielä tovin. Onneksi on kuitenkin siitake!

Meillä vielä vähän tuntemattomampi siitakesieni on erittäin arvostettu ruokasieni Aasian maissa. Esimerkiksi Kiinassa sitä on käytetty jo tuhansien vuosien ajan. Kirjapainotaidon, ruudin ja kompassin keksimisen lisäksi myös siitakesienen kasvatus on kiinalaisten keksintö.


Ravinteikas siitake sisältää kaikki välttämättömät aminohapot ja siinä on paljon mineraaleja.
Sen sanotaan ehkäisevän kasvaimien muodostumista eli syöpää ja tehostavan immuunijärjestelmän toimintaa. Se on hyvin antiviraalinen eli tuhoaa viruksia ja tukee myös maksan toimintaa.

Vesalan kaupan siitakesienet ovat kotimaisia ja tulevat Emperor Shiitakkeelta.

Tämänkertaisessa reseptissäni siitakesienet saavat seurakseen tomaattia, lehtikaalia ja punasipulia.
Ruoka olkoon lääkkeesi!

Punavihreä siitakepaistos

Punasipuli
Siitakesieniä
Lehtikaalia
(Kirsikka)tomaattia
Soijakastiketta
Balsamiviinietikkaa
Suolaa
Pippuria

Pyöräytä viipaloidut punasipuli ja siitakesienet pannulla voissa tai kylmäpuristetussa oliiviöljyssä niin, että ne hieman pehmenevät. Lisää joukkoon lehtikaalia, josta on poistettu paksu keskiruoti. Sekoita kevyesti joukkoon niin, että kaali vähän pehmenee. Lisää mausteet ja tomaatit. Jos ruokaa haluaa vielä vähän tuhdimmaksi, voi sekaan keittää vaikka quinoaa.

Tuija


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti